Over ons

De Amsterdamse Studenten Zeilvereniging Orionis

Over Orionis

De Amsterdamse Studenten Zeilvereniging Orionis is op 5 november 1985 opgericht en heeft sindsdien de Amsterdamse studenten in contact gebracht met het zeilen. Orionis telt momenteel zo’n 300 leden. De leden krijgen, naast een superleuke studententijd, allemaal de kans om te leren zeilen of om hun zeilervaring verder uit te breiden. Wij bieden een unieke mix van sportiviteit, gezelligheid, teamspirit en ontspanning naast het studeren.  

Commissies

Een vereniging kan niet zonder haar commissies. De verschillende commissies binnen Orionis zetten zich in om de diverse activiteiten van Orionis tot een groot succes te maken. Enkele voorbeelden zijn de Eerstejaarscommissie, Almanak commissie, Zoetwatercommissie, Scherpcommissie, Zoutwatercommissie en natuurlijk niet te vergeten de Barcommissie. Deze commissies organiseren uiteenlopende weekenden en activiteiten, van valkzeilen tot skûtsjesilen en van borrel tot gala. 

Activiteiten

Gedurende het jaar hebben wij veel uiteenlopende activiteiten. Je kunt bijvoorbeeld leren zeilen of alleen genieten van het weer tijdens een van de vele zeilweekenden. Daarnaast nemen wij deel aan verschillende zeilwedstrijden, die enorm veel uitdaging bieden. Zo organiseren wij ook vaak wedstrijden waarbij wij de competitie aangaan tegen onze zusterverenigingen elders in Nederland. Naast het zeilen genieten we ook volop van onze wintersport, het jaarlijkse gala en hebben wij onze wekelijks een borrel op de woensdagavond.

Aanleggen

Opleiding

Om lid te worden bij onze zeilvereniging hoef je niet te kunnen zeilen, want zeilen kan je ook bij ons leren. Orionis biedt tevens de ruimte om je zeilkennis uit te breiden. Wil jij alles leren over skûtsjesilen? Dan moet je bij de Zoutwatercommissie zijn. Zij organiseren alle opleidingsweekenden samen met het schipperscollege op ons eigen skûtsje.

Wedstrijdzeilen

Ook voor de gevorderde zeilers is er nog voldoende uitdaging, want Orionis doet namelijk mee met verschillende nationale- en internationale wedstrijden. De afgelopen jaren hebben we zelfs de Universiteit van Amsterdam mogen vertegenwoordigen in China en Sint Petersburg. Verder nemen we deel aan Nestor-kampioenschappen waarbij we strijden tegen andere studentenzeilverenigingen. Daarnaast hebben we ons eigen J22-team en natuurlijk ons eigen skûtsjeteam die beide op hoog niveau strijden voor een plek op het podium. Als kers op de taart organiseren we het Skûtsje Lange Afstand Kampioenschap (SLAK), waar jaarlijks zo’n 300 studenten aan deelnemen uit heel Nederland.

Meer informatie
over de Tiid?

Meer informatie
over de actie?

Wilt u gelijk doneren?